«Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης», Γιάννης Φιλιππίδης (μυθιστόρημα), Άνεμος εκδοτική, Δεκέμβριος 2012

«... Γιατί η ζωή είναι η μεγαλύτερη πουτάνα, 
ακόμα κι από μένα την ίδια, καρδιά μου...»

οπισθόφυλλο:
Tα χρόνια της κρίσης βρίσκουν την ανυπόταχτη Λουκία, από μαμά β.π. πίσω στην αστική ζώνη, σ’ ένα από τα πιο καλοφωτισμένα σημεία της Κυψέλης.
Τι κάνει εκεί; Φωτίζει η ίδια σε θέση μάχης με την επιμονή και την αντοχή, που ’χει αυταπόδεικτες σαν αρχές, η επαγγελματική παρουσία της εκεί. Ήμαρτον, Κύριε, η δύσκολη εποχή, τη βρίσκει στα πάνω της. Τώρα ήτανε να γίνει κι αυτό; Επαναφέρουν κι ενέργεια 25χρονης μια πετυχημένη βλεφαροπλαστική και κάτι-μερικές ενέσεις μπότοξ σε μια κυρία, που ’χει τσαλαπατήσει μόλις την πέμπτη της δεκαετία; Πλάι της, η μπουρδελίστ μάμα Σόφη και η Ρωσοπόντια κοπέλα Λαρίσα.
Τρεις γυναίκες –παντού οι γυναίκες, πάντα οι γυναίκες εν αρχή– θα προτάξουν τα καλοστεργιωμένα στήθη τους, την «Περήφανη Ελλάδα», το κατάστημα που θα τις σώσει από το τέλμα της δικής τους κατατονίας, που νισάφι πια δηλαδή, λίγη παραπάνω δράση, παρακαλώ.
Και θα βάλουν όλες τους ένα χεράκι, να σηκώσουν ξανά στα πόδια του τον άντρα του σπιτιού, που ’χει βουλιάξει στα δικά του καταθλιπτικά. Η Λούσιφερ –το χαϊδευτικό της στη γειτονιά– θα ξαναπιάσει η ίδια, αυτή τη φορά εκείνον από το χέρι, να τον ξαναφέρει στη ζωή, όπως έκανε κι αυτός από τη μεριά του, δώδεκα χρόνια πριν.
Κι ο καθένας στη δική του στιγμή, θα βρει από την αρχή τον τρόπο, να δρα, να αντιστέκεται, μαθαίνοντας ξανά τον τρόπο, πώς να χαμογελάει…
இڿڰۣ-ڰۣ—
Είναι φορές, που η ίδια η ζωή 
παίρνει την κατάσταση στα χέρια της
 για να μας διασώσει οριστικά...
_______________________

ISBN: 978-960-9585-16-3 • σελ.: 312 •σχήμα: 12x22 cm
τιμή: 13,22€ με ΦΠΑ


• ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΕΜΟ» (καθημερινά από τις 9 π.μ ως τις 3 μ.μ.) ΣΤΟ 210 82 23 574 Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΕΔΩ: