Woman magazine (Κυκλοφορεί με την εφημερίδα Espresso) • 24/06/2017 • στήλη Καλοκαιρινές σελίδες ξεγνοιασιάς


Γνωρίσαμε τον συγγραφέα Γιάννη Φιλιππίδη, πριν από δέκα καλοκαίρια, όταν κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου», ένα βιβλίο που σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις και τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κοινού και των κριτικών. Ακολούθησαν άλλα οκτώ ευπώλητα μυθιστορήματα –όλα από την Άνεμος Εκδοτική- που τον ανέδειξαν και του χάρισαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

• Ένα μυθιστόρημα με άκρως ερωτικό εξώφυλλο και τίτλο «Εκείνος που άκουγε τις επιθυμίες των άλλων». Πείτε μου γι’ αυτό.
Ξεκίνησα τη διαδρομή μου μ’ ένα μυθιστόρημα που θεωρήθηκε ο απόλυτος γυναικείος μονόλογος, μιας και η ίδια η ηρωίδα λέει την ιστορία στον αναγνώστη με τρόπο άμεσο, διάφανο κι ειλικρινή. Σ το νέο βιβλίο μου, γράφω τον απόλυτο αντρικό μονόλογο σ’ έναν ήρωα συνομίληκο με μένα, που γεννιέται σε μια γειτονιά σαν αυτή όπου μεγάλωσα, σε μια εποχή με ανοιχτά παράθυρα και ανοιχτές καρδιές. Του ’δωσα ένα χάρισμα που θα ’θελα ο ίδιος να ’χω.

• Το ν’ ακούει τις επιθυμίες των άλλων, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή του Γαβριήλ, του ήρωά σου;
Τεράστιο. Λειτουργεί φωτεινά με το χάρισμα, θέλει να ‘ναι ευτυχισμένοι οι αγαπημένοι του. Η καρμική σχέση όμως με την Αγγελική, τον δένει για πάντα με κείνην, που δεν της έχει αποκαλύψει το «ιδιαίτερο» δώρο του. Εμείς, ξεκινώντας το βιβλίο, βρίσκουμε τον Γαβριήλ έτοιμο να αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό, γιατί μια δραματική ανατροπή απειλεί να σβήσει τη φλόγα ανάμεσα τους.

• Τι ήθελες να δώσεις μ’ αυτό το βιβλίο και τι εντυπώσεις παίρνεις; Πέρασε στους/στις αναγνώστες/στριές σου, μηνύματα;
Κόπιασα, να δώσω τα χαρακτηριστικά του ήρωά μου, να ντυθώ τα ρούχα και τα συναισθήματά του. Πρόκειται για μια απόλυτη ερωτική ιστορία. Αυτό το σημαντικό χάρισμα, περνάει σε δεύτερο πλάνο, σαν θεϊκό δώρο, γιατί την παράσταση κλέβει η οριστική, όπως την αποκαλώ, σχέση αυτών των δυο ηρώων, που ξεκινούν μαζί από παιδιά και γνωρίζουν κάτι, που λίγοι μπορούν να πουν: κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με πεπρωμένο τους να ‘ναι για πάντα μαζί.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική.