Τα ψάρια μιλάνε • H Tάνια Νικολοπούλου γράφει για το mylady.gr



Το κοχύλι ατένισε τη θάλασσα με περίσκεψη.
«Τι ακριβώς είναι αγάπη;»
«Αγάπη;»
Η ατελείωτη θάλασσα αναστέναξε, αμολώντας μικρούς μπιχλιμπιδένιους αφρούς.
«Αγάπη, μικρούλι μου, είναι να μη σε ξεχνάνε», είπε τελικά.
«Θα με πάρετε λίγο ξανά στην αγκαλιά σας; Αποξεράθηκα πια εδώ. Τι καυτός και αυτός ο ήλιος!»
Η θάλασσα κοίταξε το κοχύλι με μεγαλοσύνη.
«Φλατς!»
Αυτά τα λόγια διάλεξα από το μυθιστόρημα «Μα, το ψάρι είναι φρούτο» του αγαπημένου μας φίλου Γιάννη Φιλιππίδη, για να τον καλωσορίσω στην παρέα μας, ένα ζεστό απόγευμα Τρίτης.
Καθισμένοι όλοι αναπαυτικά και χαλαρά - αποκαμωμένοι από την ζέστη - στον αναπαυτικό καναπέ του γραφείου μας, με καφεδάκια, τσιμπιτούλια και εκμυστηρεύσεις, ο Γιάννης άρχισε να λέει: «εσείς είσαστε η λαμπερή κοριτσοπαρέα του mylady; Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ μαζί σας». «Η   συμμετοχή μου στοwww.MyLady.gr ξεκίνησε μ' ένα αγορίστικο editorial, σ' ένα τόσο - μα τόσο - φιλόδοξο γυναικείο διαδικτυακό  πολυπεριοδικό, που 'χει λίγο πιο προχωρημένη άποψη για τις γυναίκες και δείτε, πως, και πόσο γρήγορα, προχωράει σε μια σταθερή σχέση φιλίας κι εκτίμησης, που συμπεριλαμβάνει μια σειρά από κοινές δραστηριότητες, που δεν είχαμε καν φανταστεί» αναφέρει ο Γιάννης Φιλιππίδης.
Ένα ένα ξεφυλλίζαμε αχόρταγα τα βιβλία που μας έφερε και μας δώρισε με τόση αγάπη, συνοδευμένα με γλυκές αφιερώσεις.
Αρχίσαμε από το αγαπημένο μου «Μα, το ψάρι είναι φρούτο». Το ξεφυλλίσαμε διαβάζοντας αποσπάσματα, άλλοτε γελώντας και άλλοτε φορώντας το ύφος της προσμονής για το τι έρχεται παρακάτω.
«Ο εραστής, η μέλισσα κι ένα μικρούλι αχ», «το κρατάς μυστικό»; και η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου - όλα αυτά τα εκπληκτικά βιβλία - μας έδωσαν τροφή για ωραίες παρεϊστικες συζητήσεις.
Εμείς εδώ, η «κοριτσοπαρέα του mylady» όπως μας αποκαλεί ο αγαπημένος μας Γιάννης Φιλιππίδης, σας προσκαλούμε σ' αυτή την παρέα για να γελάσουμε…να κουβεντιάσουμε και να κάνουμε μελλοντικά σχέδια, παρέα με τ’ αγαπημένα μας βιβλία.
Τάνια Νικολοπούλου
http://www.mylady.gr/arthra/2011/07/ta-psaria-milane/