Ένα ερωτικό μυθιστόρημα με δυνατή δόση χιούμορ • Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης • γράφει η Βιβή Μαργαρίτη στο trikalaview.gr

-->
Ένα ώριμο, γοητευτικό γυναικείο πρόσωπο, μία όμορφη γυναίκα που κουβαλάει την αβρότητα και το σεβασμό που της προσδίδει ο χρόνος στο κατώφλι των πενήντα της χρόνων, τριάντα ώρες από τη ζωή της…. στην καρδιά ενός Απρίλη…



«Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης»… ένα ερωτικό μυθιστόρημα με δυνατή δόση χιούμορ με την υπογραφή του Γιάννη Φιλιππίδη (άνεμος εκδοτική). Η Στέλλα είναι η κεντρική ηρωίδα. Μία γυναίκα σαγηνευτική και δυναμική που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Μία ζωή που μοιράζει ανάμεσα στην ηλικιωμένη και με πολλά προβλήματα ηλικιωμένη μητέρα της, την αχαλίνωτη αδερφή της, τον εικοσάχρονο γιο της, τον κατά οκτώ χρόνια νεώτερο σύντροφό της, την απαιτητική δουλειά της, τους παλιούς έρωτές της… Μέσα από τη ματιά της αλλά και των «συνοδοιπόρων της» θα βιώσουμε καταστάσεις από τη ζωή που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων όπως ο έρωτας, η εγκατάλειψη, η τεκνοποιία, ο θάνατος, κ.ά.



Ο “Απρίλης” πλανευτής και σηματοδότης της φυσικής κι εσωτερικής αναγέννησης, η Στέλλα: μια γυναίκα που ωριμάζει σαν ακριβό κρασί και «Θέλει τη ζωή της πίσω!», ένα νησί γεννημένο από λάβα η Σαντορίνη κι ένας οριστικός έρωτας που δεν κουράστηκε ποτέ να περιμένει… … Είναι η στιγμή, που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει ν’ αντιστρέψει το χρόνο, να κερδίσει όσα δεν έπαψε να διεκδικεί στ’ αλήθεια ποτέ. Ο χρόνος θα παίξει το δικό του παιχνίδι. Τριάντα ώρες στην καρδιά ενός Απρίλη υπόσχονται να φυσήξουν καινούριο άνεμο, να ξεσκονίσουν μνήμες που χρειάστηκε να κρατηθούν κρυμμένες, εγκλωβισμένες στο κουτάκι με τα παλιά θέλω της πρωταγωνίστριας, που ξέμειναν απραγματοποίητα.



Ένα βιβλίο που κάνει τον αναγνώστη να θυμηθεί τις ανάγκες του, να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα που έκανε νέος και να τινάξει από πάνω του τον φόβο της απόρριψης.



«Το βλέμμα και οι μνήμες της κεντρικής ηρωίδας, της Στέλλας, με βοήθησαν να ξετυλίξω στο χαρτί ένα βιβλίο, που όταν ξαναδιάβασα για τελευταία φορά, αισθανόμουν ότι έβλεπα μια γρήγορη ταινία με τα συστατικά και την εστίαση, που θα ’θελα να δω. Και συναντιούνται σ’ αυτό, τρία αναγκαία στοιχεία: το συναίσθημα, η ειλικρίνεια, αλλά και το αβίαστο γέλιο» θα πει ο ίδιος ο συγγραφέας για το βιβλίο του που παραμένει εδώ και καιρό σε ξεχωριστή θέση στις καρδιές των αναγνωστών.


Οπισθόφυλλο




Ένας Απρίλης πλανευτής, μια γυναίκα που ωριμάζει σαν ακριβό κρασί, ένα νησί γεννημένο από λάβα η Σαντορίνη κι ένας οριστικός έρωτας που δεν κουράστηκε ποτέ να περιμένει, συνθέτουν το παζλ των τριάντα ωρών που θα χρειαστεί η Στέλλα μέχρι να δει ολοκάθαρα μέσα της και γύρω της.



Πώς περνάνε έτσι εύκολα κι απλά ολόκληρα κομμάτια μιας ζωής, που θεωρείς απροσμέτρητη σε μάκρος, αλλά κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι καθόλου;



Σαράντα εννέα χρόνια ωριμότητας είναι αναγκαία για να καθαρίσει αίφνης η ομίχλη που κουκουλώνει συναισθήματα, ανάγκες και όσα η ίδια αντιλαμβάνεται ως φυσικό κόσμο γύρω της.



Ίσως γιατί τη στιγμή που αισθάνεται ότι έχει κατορθώσει την αντιστροφή του χρόνου, τα πάντα φαντάζουν φωτεινά, ανεπηρέαστα από τις στροφές των ρολογιών.



Τριάντα ώρες στην καρδιά ενός Απρίλη υπόσχονται να φυσήξουν καινούριο άνεμο, να ξεσκονίσουν μνήμες που χρειάστηκε να κρατηθούν κρυμμένες, εγκλωβισμένες στο κουτάκι με τα παλιά θέλω της, που ξέμειναν απραγματοποίητα.



Γιατί έρχεται κάποτε η ώρα, που αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει ν’ αντιστρέψεις τον χρόνο, να κερδίσεις όσα δεν έπαψες να διεκδικείς στ’ αλήθεια ποτέ.

Πηγή: trikalaview